اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی توسط افراد تاثیرگذار بازاریابی خدمات و محصولات و تولید محتوا توسط افرادی که روی مردم نفوذ دارن و در جامعه محبوبیت دارن ،مثل چهره های محبوب ،ورزشکاران ،هنرمندان و …. کلا افرادی که برای خودشون تعدادی هوادار دارن .هر چند به نظر من باید سلبریتی ها و اینفلوئنسرها را باهم اشتباه نگیریم. البته بعضی از سلبریتی ها اینفلوئنسر هم هستن.
اینفلوئنسر مارکتینگ افراد رو به طور مستقیم مورد هدف قرار نمیدهبلکه به واسطه افراد تاثیرگذار در جامعه ،شرکت ها میتونن خدمات یا محصولاتشون رو به مردم معرفی کنن . این بازاریابی شبیه بازاریابی دهان به دهان هست با این تفاوت که به طور غیر مستقیم انجام میشه و به مراتب تاثیر بیشتری داره.هر فردی در جامعه میتونه دارای نفوذ باشه ولی اغلب مشاهیر دارای این نفوذ در بین افراد هستن چون در دید مردم قابل اعتماد و احترام بیشتری هستن و بیشتر در معرض دید هستن . وقتی فرد مشهوری از محصولی استفاده میکنه به نوعی مهر تاییدی بر کیفیت اون محصول میزنه.
اینفلوئنسر مارکتینگ
در چند سال گذشته بلاگرها،اینستاگرامرها و نویسنده های فضای مجازی وارد گروه تاثیرگذار د رجامعه شدن ،چون اکثرا قابل اعتمادن و از مخاطب ها سوء استفاده نمیکنن. وقتی محصولی رو تبلیغ کنن تاثیر خیلی بیشتری روی افراد داره نسبت به تبلیغات سنتی . در ایران اینفلوئنسر مارکتینگ بیشتر در اینستاگرام رواج داره،ولی گاهی شاهد این تبلیغات روی بیلبوردها با چهره افراد سرشناس مثل خواننده ها و بازیگران هستیم.
علت اینکه افراد از شبکه های اجتماعی استقبال زیادی میکنن ،حضور افراد محبوب و تاثیرگذار هست. این افراد از این تریبون برای بیان ایده ها و افکار خودشون استفاده میکنن. دغدغه ها و زندگی روزمره خودشون رو به نمایش میذارن و با مردم ارتباط میگیرن.
تبلیغات در اینستاگرام یک استراتژی هوشمندانه هست که باید طبق اصول و دقیق انجام بشه در غیر اینصورت تاثیر سوء داره و به شدت مخرب هست. این شیوه تبلیغاتی جذاب هست ولی چالشها و سختی های زیادی به همراه داره. اولین چالش اینه که باید اینفلوئنسری انتخاب کنیم که شخصیت و جایگاه اون به هویت برند و محصول ما نزدیک باشه که کاری زمانبر هست. مرحله بعدی مذاکره و انتقال درست پیام تبلیغاتی برند ماست که توان و انرژی زیادی میخواد و در آخر کاری که منتشر میشه هم باید از مراحل مختلفی عبور کرده باشه.
ارائه دهندگان اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران
روش های مختلفی برای ارتباط با اینفلوئنسرهاوجود داره. شاید همه ی اینفلوئنسرها برای تبلیغات کار ما فروش مفید نباشه. که دقیقا همین طوره . با اینفلوئنسر مارکتینگ می خوایم چه هدف و استراتژی رو دنبال کنیم؟ هویت برند و گسترش برند می تونه توسط همه ی اینفلوئنسرها انجام بشه . اما افزایش فروش نه!!!!
آژانس های تبلیغاتی
این آژانس ها در ایران فعالیت های بازاریابی و تبلیغات آنلاین و آفلاین انجام میدن . در کنار این کارها تبلیغاتی توسط چهره های مشهور انجام میدن و انتشار میکنن. معمولا تخصص خاصی روی این نوع تبلیغات ندارن و اون رو در کنار سایر فعالیت های خودشون انجام میدن.
ادسنسور
اولین جایگاه انجام تبلیغات تاثیرگذار در ایران هست که به صورت رسمی و تخصصی فعالیت میکنه. تجربه ی تبلیغات هوشمند در تلگرام و اینستاگرام رو داره و به واسطه ی ارتباطاتی که با چهره های مطرح دارن ،اینفلوئنسر مارکتینگ رو هم انجام میدن و در این زمینه تخصص دارن .
چون کمپین های تبلیغاتی زیادی راه اندازی کردن و برای کسب و کارها تبلیغات میکنن ،با انجام ۲۵۰ تبلیغات با چهره های مطرح از اولین و با تجربه ترین استارتاپ ها در این زمینه هستن.
وب سایت های تازه تاسیس شده
چون اینفلوئنسر مارکتینگ با سرعت در حال پیشرفت و عمومی شدن هست ،وب سایت های زیادی در این زمینه شروع به فعالیت کردن .
به خاطر طراحی پلتفرم های با کیفیت و اجرا و همکاری با اینفلوئنسرها زیاد دارای تجربه نیستن .
نکاتی که باید در اینفلوئنسرمارکتینگ انجام دهیم
باید اول هدف خودمون رو از انجام تبلیغ مشخص کنیم . بهتره یک دید گسترده در باره ی افرادی که میخوایم از طریق اینفلوئنسر پیام تبلیغی ما رو ببینن داشته باشیم. در واقع جامعه ی آماری خودمون رو باید تعیین کنیم تا بدونیم تبلیغات برای چه گروهی تهیه میشه.
نباید کیفیت رو فدای کمیت و تعداد فالوورها کنیم . بهتر هست که تعدادی اینفلوئنسر انخاب کنیم و در بین اونها افرادی که engagement بالاتری دارن و مخاطب با محتوای اونها بیشتر درگیر
هست رو انتخاب کنیم تا برای محصول ما تولید محتوا کنه.
بهتره از اینفلوئنسر اطلاعات اون insightها رو درخواست کنیم تا میزان تاثیرگذاری پست یا استوری درک کنیم . علاوه بر این اطلاعات کاملی از لوکیشن و مخاطبان و میزان بازدید ها بدست میاریم. بعضی میزان بازدید استوری بیشتری دارن پس از اونها میخوایم که تولید محتوای ما رو در استوری قرار بدن تا بیشتر دیده بشه.
باید به طور کامل درخواست ها و اطلاعات کمپین خودمون رو به شخص اینفلوئنسر بدیم . به او بگیم که میخوایم چه نکاتی رو مطرح کنه و زمان کافی در اختیار او بذاریم تا تولید محتوا کنه.
بهتره با توجه به اندازه کسب و کار خودمون اینفلوئنسر انتخاب کنیم. اگر کسب و کار نوپایی هستیم بهتر هست از اینفلوئنسرهای کوچک استفاده کنیم و مرحله به مرحله پیش بریم.
خلاقیت و ایده های نو در اینفلوئنسر مارکتینگ برند ما رو خیلی جذاب تر معرفی میکنه و حتی باعث میشه تا محتوای مربوط به برند ما فراگیرتر بشه و افراد زیادی اون رو ببینن.
ارزیابی عملکرد اینفلوئنسرها در اینفلوئنسر مارکتینگ
بعد از اون که اینفلوئنسر خدمات یا محصول برند ما رو معرفی کرد باید میزان اثربخشی اون رو بررسی کنیم . ولی همیشه میزان اینگیجمنت پست های معرفی برند نمیتونه قابل اعتماد باشه. تعداد لایک،کامنت یا بازدید هر پست میتونه فیک باشه پس باید پارامتر دیگری مثلKPI در نظر بگیریم. برای داشتن بررسی دقیق تر باید به صفحه لینک فرود سایت که اینفلوئنسر در اون پست قرار میده UTM اضافه کنیم تا امکان بررسی داشته باشه.
تعداد خرید مستقیم یا تعداد افرادی که به مرحله خرید رسیدن میتونه میزان کیفیت تبلیغ اینفلوئنسر رو مشخص کنه. از طرفی میتونیم یه کد تخفیف به اینفلوئنسر بدیم و تعداد افرادی که با وارد کردن این کد خرید کرده اند رو ارزیابی کنیم تا بفهمیم که تبلیغ اینفلوئنسر چقدر کارساز بوده.
در حال حاضر اینفلوئنسر مارکتینگ در بین افراد و شرکت ها خیلی مورد استقبال واقع شده و به مراتب از تبلیغات سنتی تاثیر و کارایی بیشتری داره ، فقط مهمترین نکته داشتن استراتژی مناسب و برنامه دقیق و حرفه ای برای انجام اون هست تا به وضوح تاثیر گذاری اون رو ببینیم.
این نکته هم باید در نظر بگیریم که ما میتونیم برنامه و اهداف تبلیغات خودمون رو طراحی کنیم و ساخت و اجرای تبلیغات رو به آژانس های تبلیغاتی بسپریم.