جذب مشتری بسیار مهمه ! فروش حرفه ای ،مهارت خاصی لازم داره. چطور فروشنده ی خوب باشیم و جذب مشتری کنیم. فروش و فروشندگی یه مهارت خاصه! برای همه پیش اومده که میری تو یه فروشگاه قصد خرید هم نداری . اما وقتی میای بیرون کلی خرید کردی!!! خودت هم تعجب می کنی. این ها مهارت های فروشنده بوده.
جذب مشتری می تونه کسب وکار رو رونق بده. درآمد رو افزایش بده و در نتیجه سهم بیشتری از بازار پیدا کنیم. یعنی قدرت رقابت بالا میره . روزهای آینده رو با اطمینان بیشتری سپری کنیم . به فکر گسترش کسب و کار بیافتیم و…
جذب مشتری و فروش حرفه ای:
در حال حاضر صاحب های کسب و کارها منبع مالی کمی برای بازاریابی کسب و کار خودشون و پیدا کردن مشتری های جدید در دست دارند البته این شامل همه کسب و کارها نمیشه.با پرداخت هزینه تبلیغات آنلاین و آفلاین زیادی را منتشر میکنند و در اختیار افراد قرار می دهند .
قدم بعدی برای آگاهی دادن درباره برند خودشون ،کمپین های مختلفی را راهاندازی میکنند اما باید بدونیم شرایط کسب و کار در دنیای الان به هیچ عنوان کامل و بدون مشکل نیست.
باید بدونیم هر روشی که برای بازاریابی و تبلیغات انجام میدهیم محدوده خاصی دارد . ولی خواستهها و نیازهای افراد نامحدوده و کاملا واضح که علم اقتصاد و بازاریابی و درآمد در مقابل خرد افراد محدود هست. پس همیشه باید به دنبال روش های جدید برای حفظ مشتری های موجود و جذب مشتریهای جدید باشیم و مخاطب سازی کنیم.
از مشتری های سابق غافل نشیم :
اگر قصد جذب مشتری جدید داریم هیچ وقت نباید از مشتری قدیمی خودمون غافل بشیم و نباید این حس رو به مشتری قدیمی بدیم که اهمیت خود را از دست داده . چون در این حالت از ما دور میشه و در عین حال برای جذب مشتری جدید باید روش ها و کارهای جذابی را امتحان کنیم.
نکته مهمی که قابل اهمیت اینکه انسان ها کامل و بی نقص نیستند، سازمانها شرکتها و کمپانی ها توسط انسان ها ساخته میشن و کالا یا خدمتی را ارائه می دهند که همیشه کاملا بی نقص نخواهند بود . در ارتباط با مشتری ممکن مسئله یا شکایتی به وجود بیاد ،باید در کسب و کار خودمون بخشی را ایجاد کنیم که به شکایت مشتری ها و ثبت نظر آنها رسیدگی بشه .این کار باعث افزایش وفاداری مشتری ها میشه .
از نظر علمی ثابت شده که افراد آخرین اتفاق ها رو بیشتر در ذهن خودشان ماندگار میکنند و اگراین اتفاق در رابطه با شرکت یا سازمان ما ،حل کردن مسئله یا مشکلی باشه باعث میشه که در ذهن مشتری باقی بمونه و ارتباط ما با مشتری ضعیف بشه. مشتری هایی که ناراضی هستند و انتقادات کارساز و درستی انجام می دهند بهترین راهنما ها برای شرکت ما هستند.
فروش خوب همیشه یه تقابل بُرد بُرد است
باید دقت کنیم که مشتری بازنده نباشه ، اگر در معامله ای مشتری بازنده باشه احتمال اینکه دوباره پیش ما بیاد و درباره خدمت یا کالایی سوال بپرسه خیلی کمه باید سعی کنیم یک حالت بدون باخت به وجود بیاریم .
مثلاً ما به عنوان فروشنده برای اینکه مشتری خودمون را حفظ کنیم و وفاداری خودمون به مشتری را بالا ببریم در مواردی سود کم را لحاظ کنیم. البته فقط برای یک دوره کوتاه مدت ،یا تخفیف هایی رو ارائه بدیم و تعدادمشتری ها را بالا ببریم.
در موارد خیلی زیادی معمولا مشتری اشتباه میکنه و خیلی از مشتری ها انتظارات نامعقول و غیر منطقی دارند . حقیقت محض هست که حفظ و حیات شرکت بدون مشتری اتفاق نمیافتد اما باید کارکنان بخش فروش به گونهای تربیت بشن که بتونن به مشتری تفهیم کنند که اشتباه مورد نظر از طرف او بوده و این کار فقط با مهارت زبانی و ظرافت در گفتار اتفاق میافتد.
مشتری وفادار ایجاد کنید:
برای اینکه یک مشتری وفاداری خودش رو نسبت به ما ثابت کنه ،فقط تامین کردن رضایت مشتری کافی نیست و محصولات و خدمات ما باید لذت بخش باشند تا وفاداری رو افزایش بدن. اگر به عنوان یک شرکت یا سازمان بتونیم ارتباط صمیمی با مشتری داشته باشیم و خواسته ها و نیازهای او رو بشنویم باعث میشه از رابطه ای که با ما داره لذت ببره .لذت بردن فقط زمانی اتفاق نمی افته که مشتری هزینه بکنه ،بلکه ممکنه خدمتی به او ارائه بشه که بیشتر از حد انتظار ش باشه و این باعث لذت بردن از ارائه این خدمت میشه.
مشتری باید حق انتخاب داشته باشه :
همیشه باید حق انتخاب را برای مشتری قائل بشیم. بازارهای فروش هر روز بزرگتر و بزرگتر میشن. هیچ شرکت یا کسب و کاری نمیتونه ۱۰۰% مطمئن باشه که مشتریها به او وفادار هستند .
گاهی مشتری های که رضایت مند هستند اگر کالا یا محصولی متنوع ببیند به سمت شرکت رقیب میروند.هر شرکت و کسب و کاری هر فرصت مناسبی را که به دست بیاره باید با مشتریان خودش رابطه قوی تری رو ایجاد کنه..
ساده ترین کار برای ایجاد یک رابطه قوی مثل اینکه با یک مکالمه تلفنی با مشتری از دیدگاه و نظراو درباره خرید آگاهی پیدا کنیم.
همینطور باید سعی کنیم گوش های شنوایی برای حرفهای مشتری داشته باشیم تا خواسته ها و نظرات او رو به دقت بشنویم و ثبت کنیم. در حال حاضر زمان این نیست که شرکت ها خودشان به تنهایی کالایی را طراحی کنند، تولید کند و به عرضه برسونن و انتظار فروش کامل کالا را داشته باشند .
بدون اینکه نظر و خواسته مشتری را بدونن. تنها راهی که میشه خواسته های مشتری را فهمید گوش دادن به حرفهای او هست. در اصل ارتباط با مشتری بر پایه همین نکته استواره و سریع ترین راه برای از دست دادن مشتری اینکه اونها را نادیده بگیریم و به آنها دقت و توجهی نداشته باشیم.
کیفیت محصولات و خدمات :
در عین حال که به عنوان یک کسب و کار مشغول به فعالیت هستیم و تلاش ما صادق بودن و داشتن کیفیت محصولات و خدمات است باید یک تصویر مثبت از کسب و کار خودمون در ذهن داشته باشیم هم به عنوان صاحب کسب و کار و هم کارکنان ما، و همین تصویر مثبت را به مشتری ها انتقال بدیم.
یک کارخانه خودروسازی دو پارکینگ داشت. پارکینگ اول از خیابان اصلی قابل مشاهده بود و برای کارکنانی بود که با خودروی تولیدی همین کارخانه به محل کار می اومدند و کارکنانی که با خودروهای تولیدی کارخانه های دیگر به کار می اومدن مجبور بودند در پارکینگ دوم که دورتر از خیابان اصلی بود پارک کنن. چون دیدگاه کارخانه این بود که اگر مشتری ها ببینند و کارکنان شرکت از محصولات خود کارخانه استفاده می کنند اعتماد و اطمینان بیشتری پیدا می کنند و یک ذهنیت مثبت در ذهن آنها ایجاد میشه.
به مشتری خود شخصیت بدهید:
باید شخصیت گذاری در جذب مشتری را تمرین کنیم ،یعنی اینکه خودمون رو به جای مشتری بگذاریم و احساسات او را درک کنیم.
ازخودمان بپرسیم اونها چطور با من به عنوان مشتری رفتار می کنند ؟
آیا از من استقبال می کنند ؟
آیا توانایی درک خواستهها و احساسات من را دارند ؟
و سوال های از این قبیل .هر چقدر تلاش کنیم و مشتری را بیشتر درک کنیم یک تعادل بین مشتری و کالاهای ما اتفاق می افتد که برای مشتری نفع بیشتری دارد.
برای اینکه محصول یا خدمات جدید خودمان را ارائه بدهیم باید از روشهای جدید بازاریابی استفاده کنیم. اگر محصولات و خدمات ما تکراری یا قدیمی باشند باید از روش های قدیمی و تکراری بازاریابی استفاده کنیم ،پس با آدم های قدیمی روبرو میشیم .
ولی اگر محصولات جدید باشند باید روشهای جدید بازاریابی امتحان کنیم تا با افراد بیشتری آشنا بشیم و یک راه جدید پیدا کنیم .درسته در این حالت روش آزمون و خطا اتفاق می افتد ولی اگر روش درست رو انتخاب کنیم احتمال اینکه با افراد جدید بیشتری آشنا بشیم زیاده.
روش های جذب مشتری بستگی به تجربه ما در کسب و کار و آگاهیهای لازم ما از مشتری دارد.
ممکنه کسب کار ما آنلاین باشه پس باید روش های جذب مشتری در این زمینه را امتحان کنیم .باید استراتژی ها را امتحان کنیم به موفقیت یا شکست برسیم تا درست ترین رو برای ادامه راه در نظر بگیریم.