جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روش تابلو خوانی بورس در بازار بورس اوراق بهادار و بازار سهام

فهرست مطالب

روش تابلو خوانی بورس

روش تابلو خوانی بورس اوراق بهادار و بازار سهام یکی از فاکتورهای مهم برای ورود به بازار سهام و بورس است.روش تابلو خوانی بورس در دو بخش تئوری و عملی باید مورد توجه قرار بگیره . باید با اصطلاحات و روند حاکم بر بازار بورس آشنا بشیم.با شرکت در دوره های آموزشی سطح دانش خودمون رو افزایش بدیم . باید به بورس با دید یک کسب و کار نوین و تکنیکی نگاه کنیم.

روش تابلو خوانی بورس

روش تابلو خوانی بورس رو که یاد بگیری معاملات روند بهتری می گیره. یعنی می تونی خرید و فروش رو بهتر مدیریت کنی. دقت کن یاد گرفتن تئوری روش تابلو خوانی بورس فقط یه قسمت از کاره.باید در بازار و در کنار افراد خبره ی این کار قرار بگیری. تجربه کسب کنی . بتونی از پالس های بازار استفاده کنی و..

روش تابلو خوانی بورس

تابلوخوانی به مجموعه بررسی ها و مشاهده های مربوط به یک سهم می گویند .این  بررسی ها شامل سفارش های خرید و فروش، حجم سفارش ها، تعداد معاملات، رفتار بازیگردان سهم و … می باشد.در حقیقت تابلو خوانی برای تشخیص میزان قدرت سهم هست.تابلو خوانی یعنی بررسی هر نماد، میزان خرید و فروش، نوسان‌های قیمت ،میزان و عرضه تقاضای سهامداران حقیقی و حقوقی و موارد مشابه! این موارد  باعث شناخت وضعیت کوتاه مدت و میان‌مدت بازار سهام میشه .

اولین چیزی که برای تابلو خوانی باید یاد بگیریم اطلاعات معامله سهم است . این اطلاعات را در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران می توانیم آنها را بدست بیاریم.

سهام خاص:

اگر هم به دنبال سهم خاصی باشیم با جستجوی اون در این سایت میتونیم به سابقه معاملات سهم دست پیدا کنیم.مثلاً نماد بکهنوج رو جستجو می کنیم . اطلاعات زیادی رو به دست میاریم.اطلاعات مربوط به معادلات این سهم روی نمودار نمایش داده میشه.تغییرات این سهم رو می بینیم.قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله سهم رو به ما نشون میدن.

بازه تغییرات سهم به صورت روزانه ،هفتگی و سالیانه نمایش داده میشه.تعداد خریداران و فروشندگان ،میزان خرید و فروش حقیقی ها و حقوقی ها و حجم معاملات هم به ما نشون میدن.همچنین اطلاعات دیگه ای مثل تعداد سهام ،حجم مبنا، سهام شناور و میانگین حجم ماه به نمایش گذاشته شده .روند کنونی معاملات نشون داده میشه .

روش تابلو خوانی بورس و احتمالات در مورد یک سهم:

در حالت کلی سه حالت برای معاملات یک سهم اتفاق می‌افتد :

اول اینکه در صف خرید باشیم .

دوم اینکه در صفحه فروش باشیم.

سوم خرید و فروش به صورت متعادل انجام بشه.

همچنین نمودار هایی مثل نمودار قیمت و حجم در طول روز هم نشون داده میشن.

اصطلاحات رایج در روش تابلو خوانی بورس

برای این که اطلاعات درستی درباره تابلو خوانی داشته باشیم باید اصطلاحاتی رو یاد بگیریم.

قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله :

قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله با هم متفاوت هستن. قیمت پایانی برای یک سهم در یک روز،  در واقع میانگین قیمت هایی هست که سهم در این روز معامله شده.اگر حجم معاملات یک روز حداقل برابر با حجم مبنا باشه میانگین قیمت معاملات به عنوان قیمت پایانی در نظر گرفته میشه.اما اگر حجم معاملات کمتر از حجم مبنا باشه به همان نسبت افزایش یا کاهش ، از قیمت کم میشه و قیمت پایانی بر اساس اون محاسبه میشه.

حجم مبنا :

حجم مبنا حداقل تعداد سهمی هست که باید مورد معامله قرار بگیره تا سهام مورد نظر ما در دامنه نوسان کامل رشد کنه یا کاهش پیدا کنه.بر اساس قانون در طی یک سال باید حداقل ۲۰ درصد از کل سهام یک شرکت معامله بشه.  اگر تعداد روزهای کاری یک سال ۲۵۰ روز فرض کنید،  حجم مبنای روزانه ۰/۰۰۰۸ کل سهام است.

مثلاً اگر شرکتی ۱۰۰ میلیون سهم داره حجم مبنای آن ۸۰ هزار سهم میشه.

 سهام شناور :

سهام شناور بخشی از سهام یک شرکت است که،  سهامداران اون آماده عرضه و فروش سهم هستند و! یعنی قصد ندارند با حفظ این قسمت از سهام در مدیریت شرکت مشارکت کنند . پس انتظار می‌رود در آینده نزدیک قابل معامله باشه.

مثلاً اگر شرکت ب سهامدار ۸۰ درصد سهام شرکت الف باشه.درنتیجه  از سهامداران راهبردی اون محسوب بشه . قصد فروش در کوتاه مدت نداشته باشه . میشه گفت سهم شناور شرکت الف ۲۰ درصد هست.

 صف فروش – صف خرید  :

وقتی حجم و اندازه عرضه یک سهم ، بیشتر از تقاضای اون باشه،  در صف فروشاست.وقتی حجم تقاضایسهم  نسبت به عرضه اش بیشتر باشه،  در صف خرید هست.یکی از دلیل های تشکیل صف خرید یک سهم،  استقبال مردم از اون وسهم است.  از دلیل‌های تشکیل صف فروش عدم استقبال،  سهامداران نسبت به اون سهم هست.

روش تابلو خوانی بورس و خرید و فروش سهام

سابقه معاملاتی سهم

در این قسمت می توانیم سابقه معاملات رو حتی تا چند سال قبل را بررسی کنیم.  این مورد در تحلیل ها کاربرد خیلی زیادی داره

معامله سهم بر اساس تعداد معاملات بهتره یا حجم معاملات؟

باید همیشه پایه تحلیل کار خودمون رو بر اساس حجم معاملات قرار بدیم نه تعداد معاملات . چرا؟ چون ممکنه شخصی قصد خرید ۵۰۰۰۰ سهم را داشته باشد . پس آن را در ۱۰ سفارش ۵۰۰۰ تایی انجام بده!از طرف دیگه شخص دومی میتونه در یک مرحله هم معامله انجام بده.وقتی حجم معاملات یک روز از میانگین حجم معاملات ماه بیشتر باشه و اختلاف قابل توجهی با اون داشته باشه ، یعنی چیز مشکوکی در باره این سهم وجود داره.

زمان های مناسب خرید و فروش در بازار سهام

ساعت هشت و نیم تا ۹ صبح پیش گشایش بازار و انجام سفارشات هست.در این زمان معامله کننده‌ها سفارش هایی را در سامانه ثبت می کنن.  ولی این کار فقط جنبه روانی داره و هدف اون ها تحریک سایر سهامداران هست.مثلا ممکنه صف های مصنوعی خرید و فروش برای یک سهم ایجاد بشه . پس  سهام دار تازه کار را به اشتباه بنداره .

از ساعت ۹ و نیم تا ۱۲ هم معاملات به صورت عادی و در بازه مجاز قیمتی خودشون انجام میشن.گاهی ساعت ۹ تا ۹:۳۰ معاملات و بازی بازار سهام در دست افراد حقیقی هست و نمیشه روی معاملات در این زمان حساب باز کرد.باید در این بازه زمانی فقط بازار را تحت نظر داشته باشیم . هیجانی عمل نکنیم. اگر طبق پیش بینی ها و تحلیل ها سهمی تقاضای زیاد داشت ، نباید عجله کرد و زود خرید.به خاطر داشتن ترس از اینکه وارد صف خرید بشیم .حتی بهترین سهم ها از نظر عرضه و تقاضا باید بررسی و تحلیل بشن.

روش تابلو خوانی بورس  و معاملات بلوکی

این معاملات زمانی انجام می‌شن که ارزش معامله بیش از ۲ میلیارد تومن باشه . چون نقدینگی بالایی محسوب میشه ،بر عرضه و تقاضا تاثیر داره . وقتی معامله بلوکی انجام میشه در کنار نماد اون یک عدد ۲ قرار می گیره.

قدرت خریدار و فروشنده

یکی از موضوع های مهم در تابلو خوانی محسوب میشه. اگر به ازای یک مقدار حجم معامله،  برابر تعداد خریداران بیشتر باشه میگیم قدرت خریدار کمتر هست.به علت این که میانگین حجم معامله هر خریدار کمتر از میانگین حجم معامله هرفروشنده است .   هر چه قدر حجم معاملات از حجم مبنا بیشتر باشه،  یعنی توجه به سهم بیشتر میشه.یک روشی برای اینکه که بدونیم چه سهمی رو بخریم یا بفروشیم،  اینه که تعداد خریداران و فروشندگان سهم رو مشخص کنیم.

ورود و خروج پول به سهم

این مورد از کاربردهای مهم تابلو خوانی در بورس است.  وقتی ورود پول به سهم اتفاق میافته که قدرت خریدار بیشتر باشه.

تاثیر سهام شناور

یک سهامدار عمده هر روز معامله انجام نمیده و یک دید بلندمدت و حتی چند ساله به سهامداری داره . پس معاملات روزانه رو پیش نمیبره.زمانی که سهام شناور سهامداران کوچک بسیار کم باشه،  اگر اتفاق خاصی بیفتد سهام رشد شدیدی می کنه.  چون تقاضا برای این سهم زیاد شده.  اما به دلیل کم بودن سهام شناور عرضه‌کننده برای آن وجود نداره.شرکتهایی که سهام شناور پایینی دارند،  مستعد سفته‌بازی هستند. به طور کلی سهام هایی که شناوری بالایی دارند سفته‌بازی در آنها اتفاق نمیوفته.

حقوقی بازیگردان

وقتی فرد حقوقی فعال باشه و در خرید و فروش شرکت کنه اون حقوقی بازیگردان است. افرا حقوقی حواسشان به سهم هست.گاهی که اوضاع کلی بازار خوب نیست و صف های میلیونی فروش وجود داره ، از اون حمایت می‌کنن. پس از کاهش ارزش سهم جلوگیری می کنن.در مقابل حقوقی هایی هستند که خودشان در سطح فروش قرار می گیرن و ناامیدی سهامدار ها را بیشتر می کنن.

فیلتر نویسی

از ابزارهای کاربردی تابلوخوانی محسوب میشه. میتونیم تعیین کنیم که کدوم سهام بالای ۵۰ میلیون حجم خورده‌اند،  یا در کدام سهم ها حقوقی ها بیشتر خرید کرده اند.اینها اطلاعات کامل شده ای را در اختیار ما می گذارن. که میتونیم ساده تر درباره خرید و فروش سهم تصمیم بگیریم.

الگوی تیک صعودی

از الگوهای مهم تابلوخوانی محسوب می شه که می تونه سیگنال خرید خیلی خوبی در اختیار ما قرار بده . الگوی تیک صعودی وقتی تشکیل میشه که اولین قیمت در معاملات کاهش پیدا کنه به کمترین مقدار خودش برسه . قیمت برگرده . آخرین قیمت از مقدار اولین قیمت بیشتر بشه

اردر یا سفارش ترس

عامل خیلی مهمی در تابلوخوانی هست.سفارشی هست که برای ترسوندن سهامداران گذاشته میشه.به این صورت که سهامداران بزرگ یا به عبارتی بازیگردان سهم مقداری از سهم خودش رو میخره .  در ادامه برای این که سهامداران حقیقی رو بترسونه ، در کف قیمت سفارش های فروش میزاره،برخی سهامدار های کوچک با دیدن صف فروش، دچار ترس و هیجان می شوند .برای اینکه در آینده دچار ضرر نشن ، وارد صف فروش میشن ! بازیگردان براحتی سهام صف فروش رو میخره.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
جستجو

مطالب بیشتر

ایده پردازی و خلاقیت . کسب و کار باهوشانه

ایده پردازی و روش های خلق ایده در کسب و کار

ایده پردازی نیاز داره ، برای تفکر خلاق خودتون محدودیت ایجاد کنید. یعنی علاوه بر این که به افزایش مهارت حل مسئله فکر می کنید ، محدودیت های بودجه و زمان را هم در نظر بگیرید. دنبال ایجاد تغییر باشید.

پاسخ به سوالات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
دوست دارم نظرت رو بدونم! لطفا نظر بده!x