جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ ردیابی نظر مشتری

فهرست مطالب

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ ردیابی نظر مشتری

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ ردیابی نظر مشتری برای فروش بیشتر و ادامه دار تر است . بازاریابی تعاملی کمک می کنه بفهمیم مشتری چی می خواد . با بازاریابی تعاملی فروش ما  بیشتر میشه و هزینه های تولید ، انبارداری، مرجوعی و بازاریابی تا حد قابل توجهی کنترل و صرفه جویی میشه. پس می تونه به رونق کسب و کار ما کمک کنه و هزینه ی تبلیغات رو کم کنه .
بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ ردیابی نظر مشتری
بازاریابی تعاملی شیوه ای پر بازده و ویژه برای جذب مشتری است. این بازاریابی یک فرآیند یک به یک هست که در برابر اقدامات مشتری ها واکنش نشون میده ، این توانایی یعنی بازاریابی مبتنی برتریگر هست . که خیلی خیلی موثرتر از بازاریابی مستقیم هست.نام های دیگه هم داره ، بازاریابی مبتنی بر رویداد، رویداد محور ،مبتنی بر تریگر یا بازاریابی محاوره ای یا Interactive marketing هدف بازاریابی تعاملی اینه که به اون چیزی که مشتری انجام میده واکنش نشون میده و اثر بخشی بازاریابی رو بالا میبره.

بازاریابی تعاملی :

در این بازاریابی مشتری یا کسی که به محصولات ما علاقمند هست انتظار یک جواب منحصر به فرد رو در مقابل سوال های خودش داره. سایت، کاتالوگ، دفترچه راهنما و هر اطلاعاتی که ما منتشر کردیم رو مطالعه کرده و با کلیات کار ما آشناست. او میخواد به عنوان یک شخص منحصر بفرد به او نگاه کنیم ، حرف هاش بشنویم،اونها رو تجزیه و تحلیل کنیم و دقیقا یک جواب درست و کامل به او بدیم که تکراری نباشه، جوابی که فقط و فقط برای اون هست و همه ابهامات ذهن اون رو رفع میکنه.
خیلی از این ابهام ها ممکن به ما در ارائه خدمات و تغییر در ساختار محصول کمک کنه. در واقع بازارایابی تعاملی مشارکت مشتری در ساختن برند ماست ،ما برند مون رو به مشتری تحمیل نمیکنیم بلکه مشتری رو در بهتر شدن و خوشنام شدن برندمون شریک میکنیم و محصول نهایی رو با ترکیب توانایی، ایده پردازی و خلاقیت خودمون با نیازها و مشارکت مشتری میسازیم و به فروش میرسونیم .

بازاریابی تعاملی یا اینتراکتیو مارکتینگ چه سودی داره؟

یک ذکاوت خاص در بازاریابی تعاملی بدست میاریم که میتونیم میزان ریسک و شکست ایده ها و نوآوری های خودمون رو کاهش بدیم و به خاطر تعاملی که با مشتری ها داشتیم و به رضایت اونها امیدوار بودیم، میتونیم نسبت به فروش خود ، خوشبین تر باشیم.
فرض کنیم:

یک شرکت انبوه سازی با تعدادی واحد در حال  آماده سازی وجود داره ، که قصد پیش فروش آنهارو داریم با تمام امکانات رفاهی!

پس تمام مشخصات واحدها و مجموعه رو اعلام میکنیم . تعدادی ابراز آمادگی برای خرید میکنن.

مسلما واحدی که پیش خرید کنن  و تا دو سال آینده با سلیقه و نظر اونها کامل بشه بهتره تا این که دو سال آینده یک واحد کامل و ساخته شده از مجموعه رو بخرن . مثلا میگیم قصد داریم یه زمین تنیس بسازیم ولی اکثریت با زمین فوتبال موافق هستن ، یا برای تکمیل سنگ فرش های کف مجموعه میتونیم از اون ها نظر بخوایم یا در باره ی
فضاسازی سبز مجموعه میتونن مشارکت کنن. تا دوسال آینده واحد هایی رو دارن که با امکانات رفاهی بیشتری در اختیار اونها قرار داده میشه و از ما راضی هستن ، این یعنی موفقیت از پیش تعیین شده در پروژه بعدی .


بازاریابی تعاملی شکل های مختلفی داره که مهمترین اون موتور جستجو هست . مثلا مشتری برای جستجو ی عبارت شامپو در موتور جستجو با تبلیغات زیادی روبرو میشه که در انتها ممکن به محصولات مراقبت از مو ، مواجه بشه . وبسایت رسمی یک شرکت هم یک راه بازاریابی تعاملی هست که باعث مشارکت مستقیم و هرچه بهتر مشتری با ما میشه . در واقع وبسایت ها باعث میشه مشتری ها با محصولات و برند هایی که با علاقه اونها هماهنگ هست روبرو بشن و آشنایی پیدا کنن و زمانی که خودشون رو به برند متعهد بدونن در بهتر  شدن روند کاری شرکت مشارکت میکنن.

مزایای بازاریابی تعاملی :

بزرگترین مزیت این روش ، مدیریت هزینه هاست. چون تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات چاپی یا رادیویی هزینه کمتری دارن  و در بیشتر موارد نرخ بازگشت بیشتری رو دارن . ما برای کنترل بودجه باید دنبال نتایج یکسان با هزینه کمتر باشیم . فعالیت های آنلاین حجم زیادی از اطلاعات رو درباره مشتری ها به ما میده.

اطلاعات جمعیت شناختی و تمایلات شخصی اونها رو به ما میده و همین طور به ما اجازه میده تا ضمن نگهداری از این اطلاعات اونها رو برای خودمون حفظ کنیم تا در  بازاریابی های بعدی استفاده کنیم. هروقت فعالیت های بازاریابی ما به خواسته ها و نیازهای آنی مشتری ها نزدیک تر باشه ، احتمال موفقیت و فروش ما بیشتر میشه.
هرچقدر مشتری ها نظرات خودشون رو در سایت ها، شبکه های اجتماعی ، ایمیل ها و فیلم ها با ما در میان بذارن باعث بالارفتن درک و آگاهی ما از جامعه ی آماری مورد نظر میشه که در روند بهبود شرایط بسیار کمک کننده هست . اگر ما بتونیم این اطلاعات رو در توسعه محصولات خودمون بگنجاینم باعث به وجود اومدن حس احترام به مشتری و قطعا بالا رفتن فروش بالقوه محصول میشه.

انواع مختلف بازاریابی اینتراکتیو یا بازاریابی تعاملی :

بازاریابی تعاملی در حالت های مختلف و به روش های مختلف انجام می شه. بعضی از این روش ها عبارتند از :

بازاریابی موتور جستجو

در این مورد هرچیزی از بهینه سازی یک سایت برای نشان دادن در رتبه های بالای جستجو تا گذاشتن تبلیغات هدفمند در اطراف سایت هدف رو شامل میشه . بازاریابی ایمیلی که در اون تبلیغات ، خبرها یا اعلان ها و پیشنهاد ها و نظرات رو دریافت میکنن در این زمینه قرار میگیرن.

حمایت مالی

شراکت با شرکتهایی که حضوری شناخته شده و مطرح در فضای مجازی دارن برای برقراری ارتباط ما با مشتری ها بسیار تاثیرگذار هستن. پس می تونن به بازاریابی تعاملی کمک کنن.

وبلاگ نویسی

مطالب کوتاهی که درباره برند و محصول ، فلسفه و فرهنگ پشت اون در اختیار کاربران میذاریم. تبلیغات برند رو هم میتونیم قرار بدیم و نظرسنجی های مختلف هم انجام بدیم و با خواسته های مشتری ها آشنا بشیم.

چند اشتباه رایج در بازاریابی تعاملی

۱.ایمیل مشتری ها رو بدست میاریم و به اونها محصولات جدید رو اطلاع رسانی میکنیم.این کار غلط هست چون اینتراکتیو مارکتینگ نیست و ایمیل مارکتینگ هست . فرض کنیم یک سایت فروش کتاب آنلاین داریم ، بررسی کردیم و متوجه شدیم کتاب های مدیریت نسبت به سایر کتاب ها خواننده بیشتری داشته. پس باید کتاب های مدیریتی بیشتری چاپ کنیم و در اختیار کاربران بذاریم ، بعد میتونیم این خبر رو از طریق ایمیل به کاربران اطلاع بدیم.


۲.در فروشگاه آنلاین خودمون محصولات مشابه رو نمایش میدیم.این کار در فروش موثر هست ولی بازاریابی تعاملی نیست و Cross sell یا up sell هست . ولی میتونیم به بازاریابی تعاملی تبدیل کنیم . مثلا مانتو زنانه ای در سایت برای فروش میذاریم، درکنار اون ۳مدل روسری هم برای فروش در ۵ رنگ قرار میدیم. ۳رنگ دیگه از روسری هم نمایش میدیم و میگیم این رنگ ها به زودی در دسترس قرار میگیرن. با این کار واکنش و نظر و حتی درخواست مشتری ها رو متوجه میشیم و میفهمیم برای دفعه بعدی چه رنگ هایی درخواست بیشتری دارن و اونها رو تهیه میکنیم.


۳.یک بیلبورد و یا مجله ی تبلیغاتی تهیه کردیم که نسبت به رفتار کاربر واکنش نشون داده و تعامل دارد.مسلما کاری که انجام دادیم خلاقانه و تبلیغات اینتراکتیو هست ولی لزوما بازاریابی تعاملی نیست . چون در صورتی بازاریابی تعاملی میشه که ما از طریق اون اطلاعاتی از کاربر بگیریم. مثلا کارخانه تولید ماشین داریم، آخرین طراحی مدل ماشین کارخانه رو روی بیلبورد قرار میدیم و از مشتری ها میپرسیم اگر این ماشین برای شما بود دوست داشتید چه رنگی باشه؟؟؟


اگر درصد بالایی بگن مشکی ، پس رنگ تولید ماشین برای ماه آینده معلوم میشه.


در بازاریابی تعاملی مشتری احساس بهتری داره، حرف هاش شنیده میشه و خواسته هاش مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیره . میبینه برای رسیدن به خواسته های او ما تلاش میکنیم ، هدفمندی و داشتن دغدغه سایت ما رو میبینه و به خرید ترغیب میشه ، برند ما  رو به دیگران معرفی میکنه و در سایت با مباحث علاقمندی خودش مواجه میشه. در حال حاضر با روش های بازاریابی مختلف زمان تبلیغات یک طرفه و هجومی به سمت مشتری تمام شده و ما با اینتراکتیو مارکتینگ یک مسیر دو طرفه رو با مشتری تجربه میکنیم.
با بازاریابی تعاملی فروش ما  بیشتر میشه و هزینه های تولید ، انبارداری، مرجوعی و بازاریابی تا حد قابل توجهی کنترل و صرفه جویی میشه.

۵ ۱ رای
امتیازدهی به مقاله
جستجو

مطالب بیشتر

ایده پردازی و خلاقیت . کسب و کار باهوشانه

ایده پردازی و روش های خلق ایده در کسب و کار

ایده پردازی نیاز داره ، برای تفکر خلاق خودتون محدودیت ایجاد کنید. یعنی علاوه بر این که به افزایش مهارت حل مسئله فکر می کنید ، محدودیت های بودجه و زمان را هم در نظر بگیرید. دنبال ایجاد تغییر باشید.

پاسخ به سوالات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
دوست دارم نظرت رو بدونم! لطفا نظر بده!x