ایمیل مارکتینگ یه روش پر سود و کم هزینه است که هنوز هم به نسبت بقیه ی روش ها بازدهی بسیار بالایی داره .
طبق نظرسنجی که لیتموس از ۳۷۲ دیجیتال مارکت انجام داده، از بین هر ۳۸ ایمیل ارسالی یک مشتری واقعی پیدا میشه.
ایمیل مارکتینگ و استراتژی های مناسب ، به شما کمک میکنه تا محصولات خودتون رو از کانال ایمیل به فروش رسونده و نرخ بازگشت سرمایه رو به حداکثر برسونید. کسب و کار شما برای رونق بیشتر علاوه بر تبلیغات و سایر روش های بازاریابی به ایمیل مارکتینگ هم باید نگاه ویژه ای داشته باشه.
شروع ایمیل مارکتینگ
گام اول :ایمیل های ارسالی به مشتری ها رو شخصی سازی کنید.
ایمیلهای شما باید شخصی باشن. یک ایمیل شخصی باعث میشه که فرد میل بیشتری به دنبال کردن شما داشته باشه. بهتره از شاخههای بزرگ شروع کنید تا به شخصیسازی برای هر فرد برسید.
- لیست مشتریهاتون رو به گروههای کوچکتر تقسیم کنید. مشتریهای شما به بخشی از محصولاتتون توجه بیشتری دارن و به بقیه نه. خوبه مشتریهارو به بخشهای کوچکتر که سلایق مشترک دارن تقسیم کنین و براشون محصولات مرتبط رو بفرستید.
- از اسم مشتریها توی تیتر ایمیل استفاده کنید. حتی اگه تو سایتتون عکس پروفایل دارن، میتونین از اون استفاده کنید. هرچی محتوا شخصیتر باشه، فرد بیشتر به خوندنش مایل میشه.
- تخفیفهای مرتبط با خریدهای شخص پیشنهاد بدید. اگه کالایی تو سبد خریدشون دارن و هنوز پرداخت نکردن، بهشون ایمیل بدید و یادآوری کنین. تحقیقات نشون میده این یادآوریها تاثیر خیلی زیادی دارن.
گام اول : نباید لیست مخاطب ها رو بخرید، بلکه باید جمعشون کنید.
اگه محتوای مخاطب شما رو به عنوان اسپم گزارش نکنه، از خریدن لیست مخاطب اجتناب کنید. جای اون، به بهونههای مختلف مخاطبهاتون رو به ثبت نام کردن برای ایمیل تشویق کنین. میتونین بهشون پیشنهاد کتابهای مجانی، اخبار به روز، دریافت تخفیفها و ایونتها و محتواهای جذاب دیگه بدید. افرادی که خودشون برای دریافت ایمیل ثبت نام کردن، احتمال بیشتری داره که ایمیلها رو باز کنن.
گام دوم :باید بدونید ارسال ایمیل حتما زمان خاصی نداره.
به مشتری حق انتخاب بدید. وقتی که مشتری درحال ثبت نام برای دریافت ایمیله، بهش اجازه بدید انتخاب کنه که چندوقت یک بار ایمیل دریافت کنه. بعضیها ممکنه از تبلیغات یا یادآوری تخفیفها استقبال نکنن. بذارید که در این مورد خودشون انتخاب کنن.
اگر دوست دارید که درمورد زمان ارسال ایمیلها، خودتون تصمیم گیرندهی نهایی باشید، پیشنهاد میشه که لااقل ماهی یک ایمیل بفرستید. سعی کنید بیش از اندازه ایمیل نفرستید تا شکل اسپم به خود نگیرد.
گام سوم : نوشتن تیتر ایمیل قوانین خودشو داره.
در ایمیل مارکتینگ، جذابیت بازاریابی اهمیت زیادی داره.
- مهمترین حرفتان را اول کار بزنید. وسوسه کننده ترین پیشنهادها، مهمترین اخبار یا حیاتی ترین موضوع، باید راه خود را به تیتر پیدا کنند.
- سعی کنین به جای استفاده از اسم برند، برای سرویس ارسال ایمیل خود نامی جدا انتخاب کنید، یا نام شخص تنظیم کنندهی ایمیلها رو هم در تیتر بیارید: مثلا محمد گنجی از استراتژی باهوشانه.
- تیترهاتون رو بیش از اندازه طولانی نکنین. سعی کنید محتوای تیتر رو به ۵۰ کاراکتر محدود کنید.
گام چهارم : محتوای رایگان تهیه کنید.
ارائهی محتوای مجانی و کارآمد، یکی از مهمترین عناصر ایمیل مارکتینگه. مخاطبان شما خیلی وقت نداشته و تمایلی هم به هزینه کردن ندارن. اونا بیشتر دوست دارن ایمیل هایی رو دریافت کنن که یک ابزار یا پیشنهاد رایگان رو در اختیارشون قرار بده. به مشتری دلیلی بدید که ایمیلهای شما رو دنبال کنه. آمارها نشون داده کسب و کارهایی که این شیوه رو عملی میکنن به مراتب بازدید سایت بیشتری دارن.
گام پنجم : ایمیلها رو برای موبایل بهینه سازی کنید.
امروزه بیشتر افراد ایمیل های خودشون رو با موبایل باز میکنن. درنتیجه شما باید تدابیری رو در نظر بگیرید که موقع باز کردن ایمیلها در گوشی طراحیشون به هم نخوره. نکات زیر رو در ایمیل مارکتینگ نظر بگیرید:
- ایمیل ها رو به صورت تک ستونی تهیه کنید تا بهتر در موبایل دیده بشن.
- برای نوشتن فونتی استفاده کنید که تو موبایل هم به خوبی دیده بشه.
- برای افرادی که از موبایل استفاده میکنن دکمه ها رو ۴۴پیکسل در ۴۴پیکسل در نظر بگیرید.
- Call to action ها باید به راحتی قابل لمس باشند.
- حواستون باشه که افراد اکثراً با شصتشون صفحه رو بالا پایین میکنن.
گام ششم :بیش از ۷۵% لیست شما غیرفعال هستن که باید اونها رو فعال کنید.
بر اساس تحقیق از یکی از پلتفرم های ارسال ایمیل، میانگین اعضای غیرفعال در ایمیل مارکتینگ ۷۵% هست کهیعنی حدود ۳/۲ از افراد غیرفعال هستن.
برای این که این افراد رو فعال کنید، باید کارهای زیر رو انجام بدید:
- بهشون یادآوری نکنید چند روزه که بهتون سر نزدن. اگر هم این کار رو انجام میدید، سعی کنید با لحن صمیمی و طنازانهای بنویسید. مثلا: «خیلی وقته که بهمون سر نزدی و ما دلمون تنگ شده.»
- اگه افراد ایمیلهای شما رو باز نمیکنن، احتمالاً محتوای جذابی بهشون ارائه نمیدید. خوبه تو محتوای ایمیلتون تجدید نظر کنین.
- از خودشون بپرسید. بهشون ایمیلی بزنید و بگید که دوست دارید بدونین چه چیزی باعث شده بهتون سر نزنن. این کار باعث میشه که مخاطب احساس کنه براش به عنوان یک شخص، ارزش قائلید.
- همون طور که قبلاً گفتیم تیتر ایمیل مهمترین بخش برای جذب مخاطبه. سعی کنین با تیتر ایمیلهاتون بازی کنین و بازخوردهای مختلف رو تحلیل کنید.
گام هفتم : باید از محتوای تعاملی استفاده کنید.
محتوای تعاملی، راه خیلی خوبی در راستای استفاده از گیمیفیکشن است. میتونید با توجه به مطالبی که قبلاً برای مخاطب فرستادید، یک سوال مطرح کنین و گزینه های مورد نظر رو نمایش بدید تا جواب رو انتخاب کنه. بعد میتونین پاسخ صحیح رو براش نمایش بدید و بر اساس درست یا غلط بودن پاسخ، یک توضیح جامع برای او بدید و به وب سایت خودتون راهنماییش کنید.
سازو کار ایمیل مارکتینگ
شما از ارسال ایمیل برای بعد از زمانی که محصول یا خدماتی رو فروختید هم میتونید استفاده کنید که بیشترین تاثیر مثبت رو روی مخاطب بذاره. مثلاً وقتی شخص خدمات یا محصول شما رو خرید، میتونین ایمیلش رو بگیرید و از اون طریق باهاش در ارتباط باشید. این کار یه جور پشتیبانی یا خدمات پس از فروش هست که برای مشتری باعث دلگرمیه.
انواع محتوای ایمیل در ایمیل مارکتینگ
۱.فرد در وبسایت شما ثبت نام کرده و برای ارسال کد تایید از ایمیل استفاده کنید.
۲.بعد از ثبت نام در وب سایت یا خبرنامه، برایش ایمیل خوشامدگویی بفرستید.
۳.به کاربری که فرآیند خرید رو نیمه کاره رها کرده، ایمیلی برای یادآوری بفرستید.
۴.بعد از خرید محصول، به مخاطب پیشنهادهای تکمیلی بدید.